Puncte de interes

Turistul care vizitează Halmăşdul, pe lângă frumuseţea şi valoarea peisajelor naturale și antropice, va fi impresionat de biserica „Sfântu Dumitru” din centrul comunei, de cabanele turistice noi de pe Valea Morilor, de frumuseţea Pădurii Lapiș, de ospitalitatea, obiceiurile și folclorul tradiţional păstrate în această vatră de locuire străveche. Principalul obiectiv turistic al comunei este zona de vest, prin relieful diversificat. Se doreşte o valorificare a resurselor naturale, materiale, umane, tradiții istorice și interculturale în scopul unei dezvoltări susţinute a turismului. De asemenea se doreşte punerea în valoare a potenţialului turistic a comunei prin, zona Văii Morilor, Văii Cerişa şi satul Fufez. Satul Fufez aşezat pe culmea estică a Apusenilor, în zona Rezului. Casele satului sunt construite din materiale tradiţionale lemn, piatră și chirpici, la distanţe mari unele de altele, înconjurate de terenuri agricole în suprafeţe mari de peste 5 ha. Gospodările sunt organizate pentru creșterea animalelor (vaci, porci, păsări) și fructe în special: cireşe, pere și prune, toate ecologice.

Vecinătatea satului Drighiu cu pădurea Lapiş, în care este organizatăm rezervaţia naturală de cerbi lopătari şi porci mistreţi, Zona Valea Morilor în care sunt construite peste 20 de cabane și care ascunde legenda cu fata morarului care a fost vândută turcilor pe o cantitate de aur egală cu greutatea ei, existenţa comorii sub stincile din apropierea morii, Izvorul termal din Nada pe teritoriul satului Cerişa sunt doar câteva dintre atracţiile zonei.

OBIECTIVE TURISTICE

Cascada de pe Valea Șipot

Cascada de pe Valea Sipot din Halmășd, județul Sălaj, este unul dintre acele colțuri pitorești care încântă privirile și sufletele celor care o descoperă. Înconjurați de natură sălbatică și peisaje idilice, vizitatorii sunt invitați să exploreze frumusețea acestei cascade impresionante.

Apele limpezi și zgomotoase coboară într-o serie de trepte, formând un tablou de o frumusețe sălbatică și copleșitoare.

Pentru cei care îndrăznesc să exploreze această bijuterie naturală, o plimbare pe poteci bine marcate îi va conduce pe drumul spre cascada de pe Valea Sipot. Cu fiecare pas, sunetele pădurii și prospețimea aerului îmbogățesc experiența și învăluie pe cei curajoși într-o atmosferă magică.

Cascada nu este doar un spectacol vizual, ci și o ocazie de a conecta cu natura și de a experimenta liniștea și frumusețea peisajului montan. Fie că alegeți să admirați cascadele și să savurați liniștea, fie că vă aventurați într-o călătorie mai îndrăzneață prin împrejurimi, cascada de pe Valea Sipot din Halmășd promite o experiență memorabilă pentru toți cei care o vizitează.

OBIECTIVE TURISTICE

Pădurea Lapiș

Rezervaţia naturală Pădurea Lapiş, cu o suprafaţă de peste 400 de hectare, este cea mai întinsă arie naturală protejată a judeţului. Pădurea Lapiş a fost înscrisa în rândul ariilor eligibile pentru a face parte din reţeaua „NATURA 2000″, în calitate de “arie de protecţie speciala avifaunistică”. Rezervația naturală este situată la limita vestică a județului Sălaj cu județul Bihor, în apropierea râului Barcău, pe teritoriul sud-vestic al satului Nușfalău, ocupând teritoriul dintre satele Drighiu și Cosniciu de Jos, lângă drumul național DN1H, la 12 km distanță de orașul Șimleu Silvaniei și 41 km față de municipiul Zalău.

Ultima actualizare: 09:11 | 4.12.2023

Sari la conținut